ACDMA

L'associació de professionals de la mediació de conflictes de Catalunya Acdma es planteja els objectius i reptes de “un col·legi professional modern en construcció” que aplegui els professionals de la mediació de conflicte i, alhora, promogui activament tots els denominats mètodes alternatius de gestió pacífica de conflictes en general

Necessita un/a professional de la mediació? DIRECTORI ----- Visiteu la XARXA SOCIAL ACDMA Trobareu totes les activitats de l'associació i esdeveniments del món dels ADRs

dissabte, 22 d’abril del 1995

Primer text recollit al Llibre d’Actes de l’Associació ACDMA

Primer text recollit al Llibre d’Actes de l’Associació ACDMA

L'Acdma va ser “imaginada” en la primavera de l’any 1993 per en Salvador Puntes i en Iago de Balanzó. 
Els antecedents immediats d’aquesta pensada van ser les reunions de treball sobre la mediació i la resolució alternativa de conflictes que, en el si de la Direcció General de Relacions amb l'Administració de Justícia es va dur a terme durant l’any 1992. 
En aquestes trobades hi participarem magistrats, advocats i personal de la direcció general, essent el promotor d’aquest en Iago de Balanzó que era el director general. 
En aquestes reunions es va estudiar, analitzar, dissentir i projectar el podia ser l’utilització de la mediació a casa nostra, la seva diferència amb l’arbitratge, la participació dels diferents professionals i la possibilitat d’incorporar al Codi Civil Català algunes normes referents a la necessitat d’emprar la mediació. 
Fruit d’aquestes trobades va ser els múltiples contactes amb universitats, centres de mediació, oficines governamentals i despatxos del EUA, Canadà, Regne Unit, Escòcia i França. 
Aquest contactes ens permeteren rebre força documentació i elaborar uns “dossiers” complerts sobre mediació matrimonial i resolució alternativa de conflictes. A
l deixar en Iago de Balanzó la Direcció General al febrer de 1993, la Conselleria de Justícia no es va fer ressò de la feina feta fins aquell moment. 
Per tal que la feina no quedés en l’oblit, els dos promotors van decidir tornar a convocar als que havien format part del grup de treball de la Direcció General. 
Així es va crear el nucli fundador format per Consol Martí, Natàlia Ardèvol, Pascual Ortuño, Josep Jover i els dos promotors. 
El grup fundador va decidir promoure una associació que tindria com a objectius el desenvolupament, el donar a conèixer, el crear opinió i el foment de la utilització de mètodes alternatius per a resoldre conflictes en l'àmbit de Catalunya. 

Primer text recollit al Llibre d’actes de l’associació. 

22 d’abril de 1995

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa un comentari